Hip Hop-Rap

Naslov vam kaže sve ;)

22.04.2010.

..

11.04.2010.

snoop dogg gangsta luv

24.03.2010.

Snoop D O double G

11.03.2010.

T.I. -I'm Back

10.03.2010.

N.W.A-alwayZ into somethin'

22.12.2009.

50 cent ft. Ne-Yo

14.12.2009.

40 Glocc ft. Dre & LV-Finger Thangz

12.11.2009.

Pitbull-Don't Cha!

11.11.2009.

Redman

Rap ikona, slavni komicar i drugi dio proslavljenog dinamičnog dua Method Mana i Redmana. Jedna od najvećih "njuski" bliske nam historije rapa i hip hopa. Redman dolazi iz Newarka, gdje ga s prelaska iz osamdesetih u devedesete otkriva Erick Sermon, tada član dua EPMD, čijoj ploči " Business as Usual" snima svoj prvi studijski rap. Odmah dobiva ugovor za Def Jam, pa svoj priv album objavljuje 1992. godine, pod nazivom  "Whut? Thee Album", koji upada na prvo mjesto hip-hop i R&B ljestvice u SAD-u. Magazin "Source" progla Rap izvođačem godine, a tijekom devedesetih štanca albume i niže uspjehe, surađujući s brojnih drugim izvođačima (od Tupaca i Cypress Hill do The Offspring i Wyclef Jeana), sve dok nakon 'Malpractice' iz 2001. ne odluči uzeti pauzu.Ali samo od izdavanja albuma, jer počinje snimati filmove i TV sitkom s prijateljem Method Manom, pojavljujući se i u svijetu video igara ('True Crime: New York City'). Nakon šest godina diskografske pauze, Redman se nedavno vratio albumom 'Red Gone Wild – Thee Album', s atraktivnim produkcijama i gostovanjima zvijezda (Timbaland, Scott Storch, Method Man, Snoop Dogg).

Diskografija
1992: Whut? Thee Album
1994: Dare Iz a Darkside
1996: Muddy Waters
1998: El Niño (with Def Squad)
1998: Doc's da Name 2000
1999: Blackout! (with Method Man)
2001: Malpractice
2007: Red Gone Wild
2007: Muddy Waters 2
2008: Doc's Da Name 3000

Filmografija

1999: Colorz of Rage
1999: PIGS
2000: Boricua's Bond
2001: Statistic: The Movie
2001: How High
2002: Doggy Fizzle Televizzle
2002: Stung
2003: Thaddeus Fights the Power!
2003: Scary Movie 3
2004: Method & Red
2004: Seed of Chucky
2006: High Times Stony Awards

11.11.2009.

Ja Rule

Jeffrey Atkins( roden 29.02.1976) bolje znan po svom umjetnickom imenu Ja Rule, je Americki rapper i glumac koji radi sa The Inc. i Universal Records. Roden i odgojen u Hollis, New York, isao je u Junior High School u Floral Parku gdje je sreo svoju buducu zenu Aishu Murray, i maturirao je s njom u 1991. Poslije su isli u Martin Van Buren High School, ali on nije maturirao. Rasteci u strogom vjerskom domu, Atkinsova porodica nije slavila rodendane i Bozic, i kao dijete nije mu bilo dozvoljeno slusati rap. Kada je prvi put cuo rap odlucio je da postane rapper. Usunjao bi se sa CD-om i slusao rap na svom CD playeru kada mu majka nije bila u blizini. Ja Rule je izjavio da iako je prije isao u skolu u Queens-u, presao je u privatnu skolu u Manhattan-u zbog bullying-a zbog njegove male visine. Tokom njegovog razgovora sa Louis Farrakahn, rekao je da je u privatnoj skolu bio jedini crni ucenik i da ga zbog njegove rase djeca nisu gnjavila. Sa 15 godina Atkins se pojavio sa 0-1 i Chris Black-om kao dio Cash Money Clique sto bi ih odvelo do potpisivanja ugovora sa TVT Records. Atkinsa je cuo mladi DJ koji se zvao DJ Irv, kasnije Irv Gotti. Gotti je bio prijatelj Jay-Z-a i DJ za Def Jam Recordings. Tokom '90-tih, Gotti je bio uporan da se sastane sa Ja Rule-om i potisivanjem ga za Murder Inc. Records, valjda zbog Ja Rule-ovog dubokog glasa. Nakon sto je Irv potpisao Ja Rule-a , DMX i Jay-Z, zajedno sa Russell Simmons-om, su dosli na ideju da osnuju grupu Murder Inc.. Snimili su nekoliko pjesama i bili su gosti na drugim albumima, ako su bar dva clana grupe bili na albumu to se smatralo da su gosti Murder Inc. Poslije lansiranja DMX-ove karijere, grupa se raspala i napravili bi jos samo jednu pojavu na pjesmu svi zajedno. Usprkos svoj toj izlozenosti, Ja Rule  je jos uvijek bio nepoznat kao rapper. Poslije je dozivio uspjeh sa Jay-Z-om i brzo se katapultirao medu najbolje rappere na svijetu.

11.11.2009.

T.I. You know what it is

10.11.2009.

Frenkie Noćna smjena

10.11.2009.

Frenkie ft. King Mire-Bagamo

10.11.2009.

T.I.-No matter what

09.11.2009.

TheGame-Doctor's Advocate


Stariji postovi

Hip Hop-Rap

MOJI LINKOVI

Sat

MOJI FAVORITI

Broj Gostiju
6431

Powered by Blogger.ba